dinsdag 6 december 2011

cavolfiore


Bloemkool
                       Cauliflower 
Chou-fleur            
                                  Blumenkohl
   Cavolfiore
Coliflor                                         
   blomkål
                                                           Couve-flor
Cvetača    



















Heel lekker rauw
uit het vuistje
tussendoor
of als hapje.

Maar gekookt
met een bechamel- of kaassaus
is het een echte wintergroente natuurlijk.

Smakelijk!



Groetjes,
Marian


13 opmerkingen:

  1. Wat leuk zeg!!
    Super mooie foto's heb je ervan gemaakt!
    Je moet er maar opkomen!
    fijne avond
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat klinken die buitenlandse woorden voor bloemkool leuk...ik word helemaal vrolijk van chou-fleur! Maar bloemkool zelf is niet mijn favoriete groente, vroeger vond ik het zelfs écht niet lekker, net als spruiten!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. rauw of gekookt, allebei vind ik het heerlijk en helemaal met die lekkere sausjes erbij!
    en wat is de bloemkool eigenlijk fotogeniek:)

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat je van "gewone bloemkool"zulke mooie fotos kan maken he ?
    Lekker hoor bloemkool ,uit de oven of met een papje ......
    ik ga je volgen ,
    Gr Amy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey lief mens,
    Rauw eet ik ze eigenlijk nooit. Gekookt? Iedereen is er hier gek op. Lekker gegratineerd uit de oven met ham en kaas, jammy.
    Lieve groet marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Marian,
    Wat kan bloemkool heerlijk klinken in al die 'vreemde' talen... Maar het blijft natuurlijk gewoon lekker bloemkool...
    Mooie foto's, grappig hoe zo'n kooltje tot model kan uitgroeien...
    Ik wens je een heel fijne dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb je van een hele gewone bloemkool super mooie foto's gemaakt Marjan...Kom er maar op.en ook die in andere talen erbij....Wel ik lus wel een portie Coliflor....Leuk hoor.
    Lieve groet.....elly.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie bloemkoolroosjes!
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lekker bloemkool! morgen eten we het weer idd met een kaassausje maar soms ook met gehaktballetjes en tomatensaus.
    Prachtig gefotografeerd!
    Groetjes, Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hmmm... heerlijk! En dan gewoon kaal, zonder sausje....! Maar wel een beetje zacht gekookt, lekker ouderwets!
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Marian, vragen staat vrij hoor, geen probleem!! Ik moet alleen zeggen dat ik geen idee heb over wat voor uitsteker je het hebt... Maar de meeste van onze spullen komen van www.deleukstetaartenshop.nl en voor een aantal dingen hebben we wat andere adresjes, maar ik neem aan dat je daar wel kunt vinden wat je zoekt! En de tuincentra hier in de regio spelen ook al behoorlijk in op de taartenhype hoor, o.a. Intratuin heeft al een behoorlijk assortiment, misschien een bezoekje waard?
    Leuke bloemkool trouwens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat eet ik ook graag als ik eerlijk ben. Een rauwe bloemkool met knoflooksaus .... hmmm!

    BeantwoordenVerwijderen