kastanjechampignons of kastanjepaddestoelen
lijken heel erg op de gewone witte champignons
maar hebben een bruin hoedje.
In plaats van ze meteen in schijfjes te snijden
vond ik het wel eens de moeite ze eerst aan een
fotosessie te onderwerpen.
Het was zo'n ingeving van het moment dus
een bakje champignons gewoon vlug op tafel geleegd
en een beetje van alle kanten gefotografeerd.
Kan je niet echt foodstyling noemen
maar daar was ook niet echt tijd voor.
De paddestoelen moesten wél nog klaargemaakt worden.
Twee bakjes champignons in schijfjes in de pan.
Smakelijk!
Of houden jullie niet zo van paddestoelen in gerechten?
Groetjes,
Marian
Marian
Wat leuk je foto's .En ja hier zijn we dol op paddestoelen dus ik verwerk ze vaak in groente schotels.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Elisabeth
Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenheerlijk, ik ben er gek op!! en weet je dat ik ze rauw ook heel lekker vind:)
BeantwoordenVerwijderenwat een leuk idee om ze eerst te fotograferen, bij mij zouden er dan al best wat in mijn mond verdwenen zijn denk ik haha!
lieve groet van Tjits
yummie mmmmmm ziet er zo al lekker uit ben er gek op mmmmm fijne dagen lieve groet rosita
BeantwoordenVerwijderenThuis gebruik ik champignons nooit zo vaak, omdat ik een paar eters heb die er niet zo van houden, maar als ik buiten de deur eet...dan heel graag wat champignons erbij!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid
Nou en of gaan ze hier de pan in die heerlijke kastanjepaddestoelen....
BeantwoordenVerwijderenvoorheen met spekjes of onder een dekentje van pittige smeltkaas de oven in...
Maar in mijn snelle wokgerechtjes doen ze het ook goed met hun nootachtige smaak tussen de verse groentjes met mager vlees of kip wat ik op smaak maak met een klein scheutje goede Thaise oestersaus.......mmmmm....
Je foto's zouden het ook goed doen in een kookboek.....kan ze bijna van het scherm plukken zoals jij met de scherpte diepte speelden....:-)
Weet je dat er in begin 1900 overwegend forse en sterke geschubde bruine champignons geteeld werden, al kende men ook de witte champignon al. Vanaf het moment dat de witte champignon op grotere schaal werd geteeld werd de bruine champignon steeds minder geteeld zodat er rond het midden van de 20e eeuw geen bruine champignon meer werd geteeld. Aan het eind van de jaren '80 werden er maatregelen genomen om de bruine champignon weer in ere te herstellen.
Fijne dag!!
Lieve groeten,
Ger
Ik vindt echt waar gaaf dat je van een doosje champignons een heel leuk blog kan maken.
BeantwoordenVerwijderenHartelijke groet
Marijke
Ik vind paddestoelen heerlijk! En ze zijn nog fotogeniek ook :)
BeantwoordenVerwijderenMaak vaak een paddestoelen cappuccino... doet het altijd goed bij gasten :))
Fijne dag Marian!
Liefs, Chantal
Zalig die champignons. Leuk zo die foto's, weer eens wat anders dan bloemen.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Nicole
Hoi Marian, ik realiseerde me ineens dat ik nog helemaal geen antwoord had gegeven op je vraag over de cakepops, sorry!
BeantwoordenVerwijderenIk maak ze altijd van kant-en-klare cake vermengd met jam. Ze worden niet zo heel stevig, maar ik maak ze ook vrij klein en ze gaan altijd in de vriezer voordat ik ze door de chocola haal, dus dat gaat wel goed. Volgens mij kun je ook prima chocoladepasta gebruiken of een ander smeerbaar broodbeleg.
Succes ermee!
Prachtige foto's hoor!
BeantwoordenVerwijderenVooral die in de koekenpan, om op te eten.
Groetjes Loes
En volgens mij hebben ze nog meer smaak ook, dan de witte... of verbeeld ik me dat alleen maar... Mooi hoor, zo op de foto.
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam
I love champignons... and your photos.
BeantwoordenVerwijderenHugs Stina
Hi sweet Marian,
BeantwoordenVerwijderenI can almost smell them cooking from here. Your photos are beautiful! I have had a wonderful time reading the posts I have missed here and catching up with you and your lovely life.
You are right about starting a tradition with your own family for Thanksgiving, it is such a special holiday to bring all my loved ones home under one roof again.
sending warm hugs...
Ik heb van de week ook Kastanjechampions gebakken, ik hou wel van champions en gebruik ze door veel gerechten, maar ook bij een stukje vlees zijn ze heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenWat een prachtige foto's heb je daarvan gemaakt Marian.
Ik heb net ook even de hertenkoppen van Miho bekeken, want je maakte mij nieuwsgierig hihi. Ik vind ze er prachtig uitzien, maar het past niet echt in mijn interieur. Maar het zijn wel kunstwerkjes.
Bedankt voor je lieve compliment.
Lieve groet, Mea
Kijk dat vind ik nou zo leuk hé! Van zo iets simpels zulke mooie foto's maken. Ik geniet hier echt van!
BeantwoordenVerwijderenIk vind ze heerlijk, ook zomers op de barbeque.
BeantwoordenVerwijderenKrijg er trek in als ik zo naar je mooie foto's kijk!
Groetjes, Sas
Nou...ik vind dit wel foodstyling hoor...geweldige foto's van zoiets simpels als kastanje champignons...
BeantwoordenVerwijderenEn...ik ben een ontzettende liefhebber van champignons, al of niet in het bruin of wit..kan ze wel elke dag eten..heb je ze al eens gevuld op? da's ook zo lekker.
I love mushrooms! sauteed in butter is the best way!!
BeantwoordenVerwijderen