maandag 24 juni 2013

It's summer

 
Het is zomer!
 
 
If I told you this picture was taken outside in the garden, wouldn't you believe it?
 
Als ik je zei dat deze foto buiten in de tuin genomen is, zou je het dan geloven?
 
 
Well, it's not really. But I did cut some branches of the Mock orange bush (Philadelphus) that's just starting to bloom and being slapped all over the place by the wind. I put the branches in the largest vase I could find and they're now brightening up the kitchen. 
With this winter weather, baking some muffins is the perfect thing to do on a saturday afternoon, isn't it? And so I did. The kids were still studying for their last exams of this week and the muffins were much appreciated. I used this recipe and it's a keeper. The result was sublime: lovely, tasty and moist muffins.
 
Dat is niet het geval hoor. Maar ik knipte wel enkele takken van de Boerenjasmijn die net begint te bloeien en die van her naar der geblazen wordt door de vele wind. Voor de best wel grote takken zocht ik mijn grootste vaas uit en nu pronken ze in de keuken.
Met dit winterweer is muffins bakken op een zaterdagnamiddag het beste wat je kan doen lijkt me. En dat deed ik dan ook. De kinderen waren voor hun laatste examens van deze week aan het studeren en ze konden de muffins wel appreciëren. Ik gebruikte dit recept en het is er ééntje om bij te houden. Het resultaat was subliem: mooie en vooral lekkere, smeuïge muffins.
 
 
I used frozen raspberries in the muffins. These strawberries add to the summer feel though don't they? I absolutely love both, raspberries and strawberries. From all fruit, berries are absolutely my favourite. Do you have a favourite fruit?
 
In de muffins gebruikte ik diepgevroren frambozen. Deze aardbeien zorgen toch voor een zomers gevoel, niet? Ik hou van allebei, frambozen en aardbeien. Van alle fruit, zijn bessen toch echt mijn favorieten. Welk fruit is bij jou favoriet?
 
 
The Mock orange smells wonderfully and it's so nice to be able to enjoy it; if not possible outside, then inside the house anyway.
 
De Boerenjasmijn geurt heerlijk en het is leuk er toch van te kunnen genieten; als dat buiten niet mogelijk is, dan toch binnen.
 
 
Not so easy to take good photo's inside though but with all the wind, taking photo's outside wouldn't even be possible.
 
Het is niet zo makkelijk binnen mooie foto's te maken maar buiten zou dat met de vele wind al helemaal niet mogelijk zijn.
 
 
 
 
I'm wishing you all a beautiful week,
 
Mooie week iedereen,
 
Marian
 

20 opmerkingen:

 1. You photos are great even inside Marian! Thank you for this wonderful summer tasty post!
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee van die boerenjasmijn binnen te zetten, zo heb je er extra plezier aan. Wij smullen al heerlijk van de aardbeien en de rode bessen zijn ook al bijna klaar, heerlijk al dat kleinfruit! ik vind eigenlijk alles goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk daar wil ik ook wel even in happen! Beide lijken me een zeer goed plan!
  Prachtig je jasmijn en wat zal het heerlijk ruiken in je huis
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat heerlijk om je werkende kinderen zo te verrassen met lekkere dingen, Marian! dat zullen ze later nog heel goed weten!
  Wat fruit betreft ben ik een echt fruitmens, maar het lekkerste vind ik denk ik toch een gewoon lekkere appel.
  Een mooie dag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht dat je die tussen de buien door toch buiten had genomen....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De muffins zien er heerlijk uit! Ik ben gek op fruit, er is eigenlijk niets dat ik niet lekker vind! Dus een keus maken wordt erg lastig!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's en prachtig zo'n tak van de Jasmijn, dat zal heerlijk ruiken. Net als de muffins want die zien er ook heerlijk uit.
  Ik heb niet echt een favoriete fruitsoort, ik eet iedere dag fruit en zeker het hele jaar door appels en natuurlijk is het seizoensfruit altijd heerlijk
  Fijne week Marian.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. de muffins zien er zalig uit Marian en je foto's zijn weer heel mooi!hier ook bijna vakantie.....fijne avond....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. You still have winter weather, haven't you?
  Terrible weather, what happens?
  I love your muffins, seems they are very delicious!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo heerlijk zien die muffins er uit Marian. Ik lust er wel een paar zelfs. Ja wat een raar weer he. Het hele weekend een kei harde wind. En een flink aantal liters water. Maar eens moet het toch mooi worden. Ik wens je kids heel veel succes met de laatste examens.
  Fijne avond gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Somehow I forgot to add the link to the recipe first but did that now. Just click 'this recipe' in the text.

  Op één of andere manier vergat ik eerst de link naar het recept toe te voegen. Dat is intussen wél gebeurd. Gewoon op 'dit recept' klikken in de tekst.

  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I love how you've shown us the first shot with the muffin in focus and then your second with the branches in focus. Isn't photography amazing? I've never brought branches inside, but I'm thinking how wonderful they look and smell...I'm going to have to do that too :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. The philadelphus looks gorgeous, and the scent must be even better!
  We've had just the same weather this weekend, summer would be a nice thing to happen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Excellent shot Marian, love the strawberry one, I am sure the mock orange smells so nice inside.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Marian,
  Wat staat die mooi te bloeien zeg... Hier ook een boerenjasmijn in de tuin. Ik ga er ook maar een paar takken van knippen. Deze muffins zien er heerlijk uit, ik maakte ze ook al eens, verrukkelijk...
  Mijn lievelingsfruit is toch wel de aardbei, maar een lekkere mandarijn, straks in het najaar, vind ik ook heerlijk..
  Ik wens je een prachtige dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lovely blooming branches. I'm so sorry you still have it windy and cold there. Your muffins look so tasty! I love cloudberries. Happy week, Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gelukkig wordt het van de week wat beter weer want het was weer bar en boos, en inderdaad dat doe ik dan ook lekkere dingen bakken in het weekend vooral nu het weer echt fruitseizoen is, vooral frambozen vind ik heerlijk.
  De boerenjasmijn bloeit hier ook, ik vind het jammer dat hij altijd zo snel uitgebloeid is, want de geur is onbeschrijflijk en zou ik wel wat langer vast willen houden.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat mooi je jasmijn ,ik wil er ook graag een in de tuin .En die cake en aardbeien mmmmmm.Je weet niet wat kliko's zijn ? heel eenvoudig ,het zijn onze afval containers waarvan we er twee en sommige mensen zelfs 3 hebben.Niet erg mooi maar wel erg handig.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. What a shame you couldn't enjoy those lovely muffins outside! At least bringing the mock orange inside your home must have been full of it's beautiful perfume. I hope summer will soon appear for you.
  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen