vrijdag 6 januari 2012

Our little Christmas stable(2)


Intussen in onze kleine kerststal...

In the meantime in our little christmas stable...
...zijn ook de Drie Koningen toegekomen
met wat hulp van de ster.
Ze begroeten Jezus
en brengen geschenken:
goud, wierook en mirre.

...the Magi (Three Kings) arrived
with some help of the star.
They are greeting Jesus
and bring gifts:
gold, frankincense and mirrh.
Melchior,
Caspar
en Balthazar
maken het Kersttafereel compleet.

Melchior,
Caspar
and Balthazar
make the Nativity complete.


Vanaf morgen
kunnen kerststal en andere kerstdecoratie
terug naar zolder tot eind december.

Fijne Driekoningendag iedereen,
Marian


From tomorrow on,
the christmas stable and other christmas decorations
can be put away on the attic again
until the end of this year.

Have a great day everyone,
Marian


9 opmerkingen:

 1. Ja Marian, de kerstspullen naar zolder in hun dozen en het huis weer opgeruimd, dat is ook wel een heel lekker gevoel.

  Ik wens je een heel mooi weekend

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marian,
  Ja, van huis uit heb ik altijd meegekregen wat driekoningen inhield. En de kerstboom en het stalletje bleven altijd staan tot driekoningen.
  Vandaag las ik ook dat in Belgie en Nederland op sommige plaatsen kinderen gaan zingen vanwege driekoningen, verkleed of niet... Daar had ik nog nooit van gehoord.
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. So beautiful! I always have mixed feelings about putting the decorations away. When the house is all cleared up; what a fabulous feeling!

  I wish you a very joyful, peaceful, creative new year.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alles weer opgeruimd en wel, ook wel weer fijn.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Marian,
  Ik heb het nooit meegekregen de betekenis van drie koningen. Ook hier is de kerstboom inmiddels weer verdwenen. Ik zou hem eigenlijk wel willen laten staan, maar ja een kerstboom nog in de kamer in mei is ook een beetje raar. Haha.
  Lieve groetjes
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. This is so charming and joyful, Marian! It's sad to have to put it away. But that makes it even more precious.

  Have a great weekend! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk een artikeltje over driekoningen! Nu ben jij me voor:de mijne moet ik nog posten, we waren heel de dag weg maar wel driekoningentaart gegeten. Als kind speelde ik en mijn zus altijd met de mannetjes uit de kersstal en die drie koningen die waren mijn favorieten! Brengt me op het idee om eens bij mama te horen of ze die oude kersstalfiguren nog heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat jij het nog laat staan tot Driekoningen...Hier is alles al opgeruimd, wat ik heb pas gelezen dat het ongeluk brengt als je na 6 januari nog je kerstboom enzo hebt staan.
  ( zal wel niet serieus zijn toch? )

  En aangezien ik momenteel wel heel erg krap in mijn tijd zit, en ik het risico niet wilde nemen om nog een week met de kerstdecoraties te zitten, heb ik deze week tussendoor alles opgeruimd.
  Je hebt een leuk kerststalletje....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Elke keer tegen de tijd van Kerst neem ik me voor om één van de twee oude Kerststal figuurtjes eens van zolder te halen en ergens uit te stallen, maar telkens komt het er niet van,zet wel eens alleen het beeldje van Kindje Jezus in de kribbe,Maria en Jozef op de kast,dat is al mooi genoeg......omdat de beeldjes meer dan honderd jaar oud zijn en van mijn man zijn grootvader geweest,
  het andere ook complete stalletje kocht ik jaren geleden op een rommelmarkt, stond onder de kraam in kranten gewikkeld in oude margarinedoos van Blue Band.....kocht dit héle oudje van gips prachtig beschilderd voor 'n grijpstuiver.

  En Kerstspullen opruimen doe ik ruim na Drie Koningen pas......maandag ga ik aan de slag en kan het blauwige van de ramen gesopt door het branden van de vele lichtjes en kaarsen in de kroonluchters,alles weer eens van de kant,de oude plavuizen schrobben en plankenvloeren dweilen....enz.enz.....
  En waarom kwam ik er direct ná zes januari niet aan toe.......omdat ik 5 januari weer een jaartje ouder mocht worden en in het weekeind ook nog gasten krijg en dan liever in de keuken sta achter de potten en pannen om lekkere gerechtjes te bereiden.

  Fijn weekeind en lieve groeten!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen