maandag 23 juli 2012

Snowflakes...


...in one of the pots on the terrace.


Sneeuwvlokken in één van de potten op het terras.


Isn't that what these look like?
They decided to just 'appear' here.
Only two long, thin stems with a small flower
consisting out of clusters of even smaller flowers
but so beautiful and delicate.
I think this must be Queen Anne's Lace,
in a very small version.


Of lijken deze bloemen niet op sneeuwvlokken?
Ze besloten zich hier even te nestelen.
Het zijn twee lange, dunne stengels met elk een kleine bloem
bestaande uit trosjes nog kleinere bloemetjes
maar toch zo mooi en fijn.
Ik denk dat dit Fluitenkruid moet zijn,
in een extra kleine uitvoering dan wel.


Marian


22 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Thanks Rosemary. I wasn't going to post these at first because the photos didn't come out very sharp which was no wonder since the flowers were constantly moving even on the slightest sigh of wind, but then I decided to post anyway because I loved the flowers and they really did remind me of snowflakes in summertime ;-)
   Bye,
   Marian

   Verwijderen
 2. Sneeuwvlokjes!? geef mij maar zonnestralen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaaaaaa, tuurlijk, ZON hebben we nodig en ze was er vandaag echt! Jeeeejjj!!! Maar toch vind ik die bloemetjes er uitzien als sneeuwvlokjes, echt waar! ;-)
   Zonnige dagen gewenst,
   Marian

   Verwijderen
 3. Nominated you for the One Lovely Blog Award,
  Congratulation! See my post http://satumaistaeloa.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het woord sneeuw wil ik eigenlijk nog niet horen ;), maar het is wel een prachtige bloem!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marian,
  Ik denk niet dat het fluitenkruid is, want dat is in principe al uitgebloeid. Eigenlijk zou ik ook het blad moeten zien, want schermbloemigen zijn alleen door de bloem moeilijk te herkennen op naam.
  Ik hoop alleen heel erg voor jou dat het geen zevenblad is, want dat is een van de ergste onkruiden die je je kunt bedenken en die vaak via andere tuinen bij je binnenkomt. Ze verspreiden zich snel en gaan alles overwoekeren en het is heel moeilijk te verwijderen en het komt bijna altijd weer op. In dit geval moet je je twee plantjes met wortel en al uittrekken, hoe mooi het bloemetje ook is.
  Als je het perse wilt weten moet je even foto's over de mail sturen met blad vanaf de grond.

  Succes en lieve groet en natuurlijk een mooie zomerdag!
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Gerry. Aanvankelijk dacht ik ook dat het geen Fluitenkruid KON zijn maar ik denk toch dat dat het is. Het staat ook niet in de tuin maar in een potteke hier op het terras bij een hortensia (die niet bloeit ;-)) en het is echt heel piepklein dus eigenlijk vrees ik niet dat het zich hier gaat uitzaaien en een plaag gaat worden en doet het dat wel, dan spring ik hoedanook een gat in de lucht want dan zaait iets zich hier eindelijk spontaan uit ;-) Onze zware kleigrond is allesbehalve het soort grond waarin dingen makkelijk aanslaan. Ik heb al kilo's zaadjes in de grond gestopt en er is nog niet bijzonder veel van voortgekomen. Trouwens vind ik Zevenblad best mooi .... Ooit(lang geleden, ik wist echt nog niets van tuinieren af) zei ik eens tegen iemand 'O, wat een mooie bloem is dit?' waarop 'Dit? Zevenblad, maar we hadden nog geen tijd om het te wieden. Ik begreep er toen niets van. Intussen weet ik wel dat Zevenblad als een te vrezen onkruid aanzien wordt. Hier zag ik het nog niet opduiken. Wat ik een veel ambetanter onkruid vind en steevast uittrek(wel ja, 'verwijder' is een betere term want echt 'uit' trekken lukt niet) als het weer eens van bij de buren zijn kop onze richting steekt, is Heermoes(Kattenstaart). Echt wel een vervelend onkruid is dat. Het dateert, las ik ooit, van de tijd van de Dinosaurussen en is dus al wat gewoon. Vandaar dat 't zich niet zo makkelijk laat verwijderen wellicht.
   Groetjes,
   Marian
   PS Ik ben wel eens gaan kijken maar de stengel zelf is eigenlijk al half verdroogd en de blaadjes helemaal. Zoals gezegd, een piepklein bloemeke, waar een ander helemaal geen post aan gewijd zou hebben.... ;-) Maar ja, als je 't van dichtbij fotografeert en er dan een grote foto van zet, dan ziet het er niet zo klein meer uit natuurlijk

   Verwijderen
 6. Wat een prachtige sneeuwvlokken op deze zomerse dag Marian.
  Het lijkt mij ook Fluitekruid, wat leuk dat deze zich heeft genesteld in één van je tuinpotten.
  Geniet van het mooie weer.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo teer en zo mooi. Het lijken inderdaad kleine sneeuwvlokken Marian. Wat heb je ze weer prachtig op de foto gezet.
  Hartelijke groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk blog is dit, ik word gelijk volger. Het fluitenkruid is zo mooi, En de Engelse naam ladies lace vind ik er ook zo mooi bij passen.Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marian,
  Het bloemetje ziet er prachtig uit, ik heb alleen geen idee wat het is. Heb het zelfs aan Ben laten zien maar hij weet het ook niet, en dat zegt wel iets (vind ik dan..) Mij doet het denken aan Anijs (pimpinella anisum) maar het plaatje dat ik daarvan kon vinden had niet van die sprietjes onder de bloemetjes, dus dat zal het ook niet zijn. Het zou heel leuk zijn als iemand het weet voor je... Misschien kan Gerry uitkomst bieden, zij weet idd heel veel van wilde bloemen...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Queen's Anne's lace has such a lovely structure to its flowers, doesn't it. Photographing them against a black background really emphasizes the tiny white flowers. Lovely!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. This is such a Beauty. Love them all and very striking also.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Whatever they are Marian...you have photographed it beautifully!!!! ANd every time I visit you I see something lovely and it fills me with inspiration.
  hugs from here...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Summer snowflakes! Wow! Looks superb!
  Have a great Sunday!
  xoxo, Juliana
  [pjhappies.blogspot.com]

  BeantwoordenVerwijderen