dinsdag 23 juni 2015

Allium Christophii


Deze grote paarse bollen zouden tussen de geranium in de tuin wel mooi staan, maar staan zoals zoveel planten hier bij ons in een pot. Ook wel sterrenlook genoemd, is het een heel opvallende alliumsoort, deze Allium Christophii. Omdat de gewone met kleinere paarse bollen alliumsoorten het zowel in de tuin als in een pot helemaal niet goed deden, had ik vorige herfst drie van deze sterrenlook bollen geplant in een pot, niet in de tuin want naar ik las kan deze sierui niet tegen wintervocht en dat is er in onze tuin volop. In elk geval hebben de Allium Christophii de winter in hun pot goed overleefd en loof was er al vlug te zien. Tegen dat de stelen gegroeid waren en de bloem eindelijk begon te bloeien, sterretje na sterretje, was het loof zelfs al helemaal verfomfaaid en besloot ik wat Zinnia te zaaien tussen de stengels door. Intussen zijn dat nog maar kleine groene sprietels. Het is dus afwachten of dit zal lukken. Wat warmere temperaturen zouden denk ik welkom zijn. In elk geval laat ik de sterrenlook gewoon verder in de pot zitten en hopelijk overleeft die nog een winter en volgend jaar weer bloemen, dat zou mooi zijn. Bovendien zijn de bloemen eens uitgebloeid en gedroogd ook mooi naar het schijnt. 

Ook de bijen zijn blij met deze bloem in de tuin, of in een pot!

Marian
12 opmerkingen:

 1. Ten eerste laat ik je weten dat ik blij ben dat je weer een klein beetje tijd hebt gekregen om te schrijven op het blog. Je hebt weer prachtige foto's gemaakt van de alium.
  Heerlijke dag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze toch prachtig! Zo'n grote bol sterretjes op dat smalle stengeltje. En dat de blaadjes verfomfaaid zijn dat maakt dan helemaal niet uit. Het oog trekt toch naar de mooie bloeiende bloempjes.
  Fijne dag. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig zijn ze. Deze grote bollen van de Allium. Maar ook zinnia vind ik een super leuk bloemetje... Daar kan ik altijd echt heel vrolijk van worden...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtige bloem. Vooral in detail als je echt de stervorm eruitziet komen, is ze heel mooi!
  Fijne dag, Marian!

  Liefs, Marian!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi gefotografeerd Marian! En een prachtige bol! Ik heb er verschillende in de tuin staan omdat we op zandgrond tuinieren: ze komen jaarlijks terug. Wanneer ze zijn uitgebloeid zet ik ze binnen op een vaas (niet allemaal hoor) en die staat daar dan nog heel lang te pronken, dus......veel plezier voor weinig geld!
  En nu de zon nog!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gefotografeerd. Ik vind dat best een moeilijke op de foto. Groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Your photos of flowers are always amazingly beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtexemplaar, Marian...een schitterende bloem!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geniet van je prachtige foto's ! de allium is schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I love every stage of this flower's blooms, from bud to prickly sphere. Your photos are gorgeous.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. These are striking flowers which I have never seen in real life. Your last photo is amazing....

  BeantwoordenVerwijderen