maandag 16 september 2013

A blue sky for half a day

 
 
 
After a week of wind and rain, yesterday morning was bright and a blue sky appeared.
That sky stayed with us until late in the afternoon when clouds and wind and rain took over again.
 
Na een week met veel wind en regen, waren de blauwe lucht en de zon gisteren een welkome afwisseling, ook al werd het naar het einde van de namiddag toe wel weer bewolkt en namen regen, wind en een grijze lucht het weer over.
 
  

 
 
 
The blue sky was enough for me to take the laundry outside to dry once more and use the new clothespins I bought last week for the very first time. Saw the clothespins at Lidl last week and just had to buy them. Imagine, clothespins shaped as flowers, tulips even, my favourite flowers. Hanging out the laundry will be so much more fun from now on ;) I did have to take all that laundry back in again sooner than expected though, due to the rain, and not everything was dry yet. It isn't really warm enough anymore for drying the laundry outside. And as I said before, there's wind and rain and a grey sky again now. But yesterday morning I also managed to photograph some of the last flowers that will bloom this year. I sowed these Asters in pots at the same time as the Zinnia's I showed you in previous posts. Those have had their best time and the Asters have taken over. They did suffer a bit from last weeks rain but still brighten up grey days.
 
Die zon en blauwe lucht waren voor mij genoeg om toch nog maar eens de was buiten te drogen te hangen. Kon ik ook meteen de nieuwe wasknijpers die ik vorige week bij Lidl vond eens uitproberen. Stel je voor, wasknijpers in de vorm van een bloem, tulpen dan nog wel, mijn favoriete bloemen! Die kon ik toch niet laten liggen. De was buiten hangen zal vanaf nu een stuk plezanter zijn ;) Die was moest ik dit keer vroeger dan voorzien ook weer binnenhalen en niet alles was droog, daarvoor is het gewoon niet warm genoeg meer nu. En zoals ik eerder zei, intussen zijn de wind en regen weer van de partij en hebben grijze wolken de plaats van de blauwe lucht ingenomen. Maar gisteren morgen lukte het me toch ook wat foto's te nemen van de Asters die nu bloeien. Ik zaaide die in pot op hetzelfde moment als de Zinnia's waar ik het in vorige posten al over had. Die zijn intussen over hun hoogtepunt heen en de Asters nemen het van hen over. Ze hadden wel te lijden van de vele regen van vorige week maar toch slagen ze erin om kleur te brengen in grijze dagen.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marian
 
 
 

16 opmerkingen:

 1. I love your asters and your clothespins! Both are beautiful! Your aster photos are sheer delight and such wonderful colours.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige foto's tja dat is dan weer het min puntje van de herfst de was binnen moeten drogen ... leuke knijpers hahahaha zo hang je met plezier de was op ..... pracht die asters vind ze altijd toch wat mooier dan de crysant ze zijn wat fijner .... hier is het ondertussen weer droog naar een paar flinke herfst buien ook hier komt er weer een blauwe lucht maar dat heb je hier al gauw aan de zee .... wens je een fijne week ..lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw foto's zijn altijd schitterend gemaakt
  en origineel met de wasknijpers!
  Een fijne week,
  liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier schijnt de zon al zie ik verderop wel een dreigende lucht aankomen. De was buiten ophangen heeft nu dus weinig zin, maar met zulke leuke wasknijpers is het wel extra leuk om dat te doen. Vrolijke foto's!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig die zelfgezaaide asters, zijn ook favorieten van mij, maar heb ze dit jaar niet. Ik vind die wasknijpers ook superleuk en wat een schitterende foto's heb je er van gemaakt. Ik probeer ook mijn was nog buiten te drogen maar helaas moest het ook voortijdig binnenhalen, het is wel bar en boos met het weer de laatste dagen.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie asters en dat in een pot? Ze kleuren mooi bij de knijpers, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. OOOhhh wat gaaf die wasknijpers...
  Hier is het qua weer ook helemaal niks, ik moet eigenlijk veel doen buiten, maar krijg telkens een regenbui op mijn hoofd, dan ga ik weer maar naar binnen, dan is het weer droog, enz...niks dus, maar komt goed, er komt nog mooi weer aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een kleurrijke post weer Marian,de bloemen zijn supermooi.....liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Such pretty pegs and they go so well with the asters!
  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk die knijpers ,ik heb blijkbaar niet goed opgelet bij lidl.En wat zijn ze leuk he die asters ,zo mooi de kleurtjes.Bij mij lukt zaaien zelden maar yes ook bij mij staan de asters mooi in bloei.Ook hier lager er veel plat door de regen .Fijne week,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn ze super die knijpers!! en ja het slaat nu echt toe hé! Ach de herft heeft ook zijn mooie kanten dus gewoon blijven genieten van al het moois wat de natuur ons nu brengt!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb net de bedden lekker opgemaakt met heerlijke frisse was uit de lijn. Er stond zoveel wind, dus heb ik het buitengehangen. Ik hang het eigenlijk als het kan het hele jaar buiten. Alleen die geur al.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Marian,
  Heerlijk hè, die blauwe luchten zo nu en dan, of alleen maar een stukje blauwe lucht. Wat kunnen we dat grijze dan weer snel zat zijn hè?
  Ik vind je knijpers echt helemaal te gek en de asters zijn prachtig. Wat bloeien ze mooi, geweldige kleuren. Ik had ze hier ook, bij een tuincentrum vandaan, niet zelf gezaaid, maar die zijn allang al weer uitgebloeid...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Marvellous photos, Marijke ! So sorry you are having troubles with the blog ... Greetings !

  BeantwoordenVerwijderen