zaterdag 19 juli 2014

What a difference a day makes

Een verschil van dag en nacht.
 
Talking about the Hydrangeas. They've had to endure a lot already this year as I already told you in my latest post but today gave them their final blow. After the Autumn like weather we've been having, a heatwave passed by today. This evening we already got the wind, lightning, thunder and rain that comes with the heat but by then the damage had already been done and there was no turning back. Still I tried to see the beauty of it. Even fading flowers can be pretty.
 
Ik heb het over de Hortensia's. Ze hadden het dit jaar al behoorlijk hard te verduren maar vandaag kregen ze echt hun genadeslag. Na al het herfstig weer van de laatste tijd, kregen we vandaag een hittegolf over ons heen. Deze avond kregen we dan ook de wind, bliksem, donder en regen die altijd met zo'n hittegolf gepaard gaan maar toen was de schade al aangericht en er is geen weg terug. Toch heb ik geprobeerd de schoonheid ervan te zien. Ook verwelkt kunnen bloemen nog mooi zijn.
 
 
 
 
 
 
This one escaped the heat, hiding under leaves.
 
Deze bloem ontsprong de dans, verstopt onder bladeren.
 
 
Roses on the other hand are sunlovers. This is Burgundy Ice, first blooms.
 
Rozen daarentegen houden van de zon. Dit is Burgundy Ice, de eerste bloemen.
 
 
 
Happy weekend!
 
Fijn weekend!
 
 
 
 
Marian
 
 
 
 
 
 
 
 
 

16 opmerkingen:

 1. Hoi Marian,
  Jeetje wat hadden die hortensia's het slecht gisteren! En ja, zelfs met deze verkleuringen zijn ze mooi, maar je wilt dit eigenlijk pas in september zien natuurlijk...
  Fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard, en dit zijn nog de 'mooie' bloemen want de meeste zijn gewoon geroosterd onder de zon, daart zijn geen aparte bloemetjes meer te zien. Niets aan te doen. Er zijn ergere dingen.
   Fijn weekend,
   Marian

   Verwijderen
 2. It may not be much in the way of condolence, but I prefer hydrangeas when they start to fade. They still have real beauty.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slowly fading is also what I prefer ;) This looked more like the flowers were being fried by the sun. But here and there, if you look closely, there is beauty to be found ;)

   Verwijderen
 3. Je foto's zijn weer prachtig Marian. Het is hier op dit moment ook bloedje heet. Meestal volgt hier ook onweer maar helemaal niets gisteren. De rozen houden inderdaad van zon maar als de temperatuur te hoog is merk ik wel hoe snel de bloemen weg zijn. Je Burgundy ice is een schoonheid.
  Heerlijk weekend gewenst en lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst en vooral bedankt voor je tip over de roos Minerva!
   De rest van het land had ook nog geen onweer maar we zijn het al gewoon dat vooral tijdens de zomer de weersvoorspellingen voor ons westelijk hoekje nogal eens achterwege blijven. Dan klopt hoegenaamd niets van wat de weerman ons voorschotelt. Afwachten is dan beter;) Deze voormiddag en in de vroege namiddag was het nog één en al gerommel in de lucht en af en toe een buitje maar wel heel warm en vochtig. Nu is het weer droog maar de warmte is er nog dus er zal wel nog onweer volgen.
   Ik merk dat de rozen precies wachten tot de zon er is om eindelijk hun knoppen te openen. Misschien omdat er hier nogal veel schaduw is?
   Fijn weekend,
   Marian

   Verwijderen
 4. Oh poor babies, oh well there is next year. The rose is just gorgeous, love the color.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We'll see, some will have to go I'm afraid. I've become really fond of roses to replace some of the Hydrangea's which are pretty but not the easiest plants.

   Verwijderen
 5. Het is hier ook geen goed jaar voor de Hortensia's .De bloemen zijn heel erg klein en ze waren veel te vroeg in bloei ,de stortregens die we gehad hebben was ook al een ramp voor ze en nu staan ze te verbranden .Het is echt jammer maar tis niet anders .Die roos is echt een plaatje ,die wil ik ook graag in mijn tuin .Maar blijft het nog lang zo warm zullen helaas de rozen ook wel verbranden ,zou zo jammer zijn .
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De warmte heeft hier plaats gemaakt voor bakken regen en onweer intussen. Van één uiterste in het andere dus.

   Verwijderen
 6. Het zit je ook niet mee met je tuin...
  Het lijkt wel of jullie altijd "alles"krijgen..al het nat, al de wind, al het onweer...hier was wel een hittegolf,
  maar met sluierbewolking, dus de zon was niet zo fel, de wind viel ook wel mee, en het onweer is er nog niet... wij wonen als je er eens over nadenkt,
  eigenlijk best wel op een goede plek wat het weer betreft....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat onze tuin niet de makkelijkste is, is allang duidelijk maar de weersomstandigheden dit jaar zijn echt wel heel extreem. Heel veel regen in de winter, en nu van het ene uiterste in het andere. Hittegolf naar serieus onweer met regen en hagel en noem maar op. Voorlopig ben ik al blij dat het de tuin maar is. Gisteren doorheen het onweer gemoeten want manlief had fietspech in een onooglijk dorpje in het noorden van Frankrijk vlakbij Parijs. Een rit van drie uur was dat, echt dwars doorheen de storm. Heel eerlijk, ik was nog nooit zo bang op de weg, echt een zondvloed waarbij de regen zo hard naar beneden kwam dat je geen hand voor ogen meer zag, terwijl manlief wachtte. Daar vielen wonderwel alleen een paar druppels regen, niets van onweer gezien, zei hij, gelukkig. Op de terugweg heeft hij het wel gezien, al was de storm toen al een ietsie pietsie minder. Je kon nog net de wegmarkeringen zien wat ervoor helemaal niet meer het geval was, autorijden op de tast leek het wel, de lichten van voorliggers volgend. Zo rond 1u30 's nachts thuisgekomen vorige nacht en vandaag voel ik mij alsof ik 600km gefietst heb, dat was het doel van manlief maar de fiets besliste er anders over, halverwege knapte een spaak en gedaan was het met fietsen. Thuisgekomen zagen we dat de storm ook hier lelijk huisgehouden had maar dat kon me op dat moment helemaal niets schelen, blij dat we eindelijk veilig thuis waren.
   Jullie wonen helemaal goed, zowel wat grondsoort als wat weer betreft, denk ik zo ;)
   Marian

   Verwijderen
 7. Ja....jammer zoals je al zei en inderdaad....er zijn ergere dingen!!
  Geniet toch maar van het warme weer, die hebben we tenslotte in ons landje niet zoveel, dan vinden we over een poosje de herfst des te fijner! (ik heb dus niks met dit warme weer: klam, zweterig, hangerig en moe word ik hier van, maar wederom: er zijn ergere dingen!)

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat erg jammer zo vroeg in het seizoen. De mijne hebben geen schade gehad, misschien iets later in bloei of meer schaduw. Groetjes,

  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 9. This Burgundy rose is beautiful Marian!
  I've never thought that fading flower could look so pretty. have a nice week!

  BeantwoordenVerwijderen